Ny brosjyre om flått

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert juni 28, 2017

Klikk her for å laste ned
Ønsker du å lese eller skrive ut brosjyren? Bare klikk på bildet over!

I forbindelse med det store skandinaviske forskningsprosjektet ScandTick Innovation, har Flåttsenteret i samarbeid med Folkehelseinstituttet,  laget en informasjonsbrosjyre  med viktig og grunnleggende informasjon om flått og flåttbårne sykdommer

Klimaendringer,  stor hjortedyrbestand og gjengroing av kulturlandskapet har ført til flåtten nå er utbredt lenger nord og inn i landet enn tidligere. Man antar også at det er mer flått i naturen nå. Ved et flåttbitt er det en liten risiko for å bli smittet av en flåttbåren sykdom, som borreliose. Vi kan aldri bli kvitt flåtten i naturen, men man kan trolig forhindre mange tilfeller av smitte og alvorlig sykdom med kunnskap og forebygging. Derfor har vi utviklet en informasjonsbrosjyre som har fokus på nettopp dette.

Kan man bestille brosjyren?

Ja. Dersom du ønsker å bestille brosjyrer til bruk på legekontor, apotek, bibliotek, stands eller liknende kan du sende en e-post til flaatt@sshf.no. Brosjyren kan også printes ut. Bare klikk på bildet øverst! Brosjyren skal distribueres i Norge, Sverige og Danmark. Den er for øyeblikket kun tilgjengelig i Norsk versjon men vil snart bli utgitt på svensk og dansk også.