Flått til alle skoler i Agder

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert juli 7, 2017

Per Sikveland Johnsen og Harald Ekornåsvåg tester ut e-læringskurset om flått. Foto: Anette Strømsbo Gjørv
Per Sikveland Johnsen og Harald Ekornåsvåg tester ut e-læringskurset om flått. Foto: Anette Strømsbo Gjørv

Lær barn om flått

Hvis vi skal unngå sykdom etter flåttbitt, må vi forebygge. I forbindelse med forskningsprosjektet ScandTick Innovation har Flåttsenteret og Regional kompetansetjeneste for pasient- og pårørendeopplæring ved Sørlandet Sykehus laget gratis læringsressurser for barn om flått. Vi ønsker å minske forekomsten flåttbårne sykdommer og synes det er viktig  at barn skal lære seg grunnleggende informasjon om flått. Vi har derfor laget e-læringskurs, quiz, Kahoot og en egen «flått-dans». Flåttsenteret har også sendt «Flåttvettreglene» til alle barneskoler i Agder. Alle resursene er gratis og ligger nå tilgjengelig på flått.info

Jobber du med barn og unge?

Da kan du bruke e-læringskurset, quiz og kahoot om flått i undervisingssammenheng, som for eksempel  i klasserommet eller i speidergruppa. Alle resursene er gratis og har blitt kvalitetssikret av fagpersoner. Ressursene vil også bli tilgjengelige på svensk og dansk. Du kan også bestille flått med FLÅTTVETTREGLENE!


Undervisningsmateriellet er laget med støtte fra