Lær barn om Flått

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert august 15, 2017

Hvis vi skal unngå sykdom etter flåttbitt, må vi forebygge. Derfor har vi laget læringsressurser og en egen "flått-dans" for barn. Ressursene på denne siden er gratis og fritt tilgjengelig for alle som ønsker å bruke dem.

 

Jobber du med barn og unge?

Da kan du bruke e-læringskurset, quiz og kahoot om flått i undervisingssammenheng, som for eksempel  i klasserommet eller i speidergruppa. Alle resursene er gratis og har blitt kvalitetssikret av fagpersoner. Ressursene vil også bli tilgjengelige på svensk og dansk. Følge med på kampanjesiden vår flått.info

Utviklingen av resursene er gjort i samarbeid med Flåttsenteret og Regional kompetansetjeneste for pasient- og pårørendeopplæring, RK-PPO ved Sørlandet Sykehus. Arbeidet er en del av ScandTick Innovation, som er det største forskningsprosjektet på flått og flåttbårne sykdommer i Skandinavia.

Hvordan bruke dette i klassen?


Mandag:Quiz med 10 spørsmål er en god start – hvor mange klarer du?

Tirsdag: e-læringskurset, om du velger de to første delene, tar det bare 8 minutter.

Onsdag: Kahoot om flått kan gjøres i grupper i klassen. Hvis både Quiz og e-læring har blitt gjennomgått først, er det stor sjanse for å få alt rett!

I gymtimen: Dans flåttdansen, film den og last den opp på vår facebook side.

Du kan også bestille flått med FLÅTTVETTREGLENE! Dette er små kort formet som flått, med Flåttvettregler på baksiden. Flåttvettreglene er ypperlige til å deles ut i klasserommet i forbindelse med undervisningen.

E-læring

Quiz

Kahoot


Undervisningsmateriellet for barn er laget med støtte fra

logo-oppstilling