Vi tilbyr digitale foredrag/kurs om flått og flåttbårne sykdommer

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert juni 15, 2021

På grunn av koronapandemien har vi frem til nå ikke hatt mulighet til å holde fysiske foredrag/kurs. Vi tar høyde for at restriksjonene fra myndighetene vil vare langt ut i 2021 også, og ønsker derfor å tilby foredragene og flåttkursene våre digitalt. Du lærer altså like mye om flått og flåttbårne sykdommer som på det fysiske kurset, men i koronatrygge omgivelser. Vi kan holde kurs på følgende plattformer: Mikrosoft Teams, Skype, Zoom. Alle foredrag og kurs er gratis, men vi ønsker helst et minimum av 10 deltakere per foredrag/kurs.

Hva inneholder kurset?

Vi kan skreddersy innhold og lengde på foredrag/kurs etter målgruppen. I foredrag/kurs fokuserer vi på fakta om flått generelt, samt symptomer, diagnostikk og behandling av flåttbårne sykdommer. Vi tilpasser etter ønske og behov. Her er noen eksempler på innhold:

  • Fakta om flått
  • Kan man bekjempe flått i naturen
  • Hvordan forebygge flåttbitt og flåttbårne sykdommer
  • Borreliose – symptomer, diagnostikk og behandling (Erytema migrans, nevroborreliose, borrelia artritt, borrelia karditt)
  • Langvarige plager etter borreliose
  • Utfordringer knyttet til alternativ behandling/diagnostikk
  • TBE – symptomer, diagnostikk, vaksine
  • Andre mer sjeldne flåttbårne sykdommer (anaplasmose, neoerlichiose, babesiose, rickettsiose etc).
  • Forskning på flått og flåttbårne sykdommer

Målgruppe

Målgruppen kan være allmennleger eller alle ansatte på et legekontor, annet helsepersonell (f.eks helsesekretærer, sykepleiere, fysioterapeuter, farmasøyter), ansatte i spesialisthelsetjenesten (nevrologer, barneleger, hudleger etc), foreninger, lag eller andre interesserte.

Ønsker du å bestille foredrag/kurs eller ønsker du mer informasjon?

Fyll inn dette bestillingsskjemaet eller send oss en uforpliktende e-post: flaatt@sshf.no. Du kan også ringe oss på 38073329/47719461