Slik fjerner du flått. Bruk en pinsett eller flåttfjerner. Man kan også bruke neglene. Det viktigste er å få den fort bort! Ta tak i flåtten så nærme huden som mulig og dra den rett ut. Biteredskapene som flåtten bruker til å stikke gjennom huden vår er ikke gjenget som en skrue. Man trenger derfor ikke å «skru» flåtten ut. Det gjør ikke noe dersom litt av biteredskapene til flåtten sitter igjen i huden (ses som en svart prikk). Restene forsvinner vanligvis av seg selv innen en uke, og gir ikke økt risiko for borreliose. Det er ikke i biteredskapene at smittestoff fra flått sitter.

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert juli 26, 2021

Slik fjerner du flått. Bruk en pinsett eller flåttfjerner. Man kan også bruke neglene. Det viktigste er å få den fort bort! Ta tak i flåtten så nærme huden som mulig og dra den rett ut. Biteredskapene som flåtten bruker til å stikke gjennom huden vår er ikke gjenget som en skrue. Man trenger derfor ikke å «skru» flåtten ut. Det gjør ikke noe dersom litt av biteredskapene til flåtten sitter igjen i huden (ses som en svart prikk). Restene forsvinner vanligvis av seg selv innen en uke, og gir ikke økt risiko for borreliose. Det er ikke i biteredskapene at smittestoff fra flått sitter.