Camp Villmark, 27 – 29 mars 2020

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert februar 21, 2020

Camp Villmark er Norges største innendørs friluftsmesse med fokus på jakt, fiske og friluftsliv. Årets messe arrangeres fra 27 - 29 mars. Flåttsenteret deltar på årets messe med egen stand og foredrag.

Camp Villmark 2020 arrangeres fra 27. til 29. mars på Norges Varemesse i Lillestrøm. Flåttsenteret skal delta på årets messe med en egen stand fredag 27 mars og lørdag 28 mars.

Fredag 27 mars, kl. 15 skal vi også holde et lærerikt foredrag om flått og flåttbårne sykdommer med tittel «Flått – farlig eller nyttig?»

«Flått og flåttbårne sykdommer er et økende problem i mange land, blant annet på grunn av klimaendringer og gjengroing av naturen. Mange nordmenn blir bitt av flått hvert år. Det er umulig å bli kvitt flåtten i naturen, men hvis vi tar noen enkle forhåndsregler kan vi nyte naturen uten å bekymre oss for flåtten. Samtidig flommer media og internett over av feilinformasjon og myter. Er det for eksempel sant at flått er farlige enn man hittil har trodd. I dette crashkurset vil du lære alt du trenger å vite og litt til: Hvordan unngår man flåttbitt? Kan man bli kvitt flått i hagen? Hva er risikoen for å bli syk etter et flåttbitt? Kan kjæledyr dra med seg flått inn i huset? Hvilke sykdommer kan flått gi og hva er symptomene? Er testene gode nok? Hvordan behandler man flåttbårne sykdommer? Blir barn mer syke enn voksne? Hva gjør flåtten om vinteren? Hvilken nytteverdi har flåtten i naturen? Bør jegere og friluftsfolk være ekstra forsiktige?»

Om Camp Villmark

Camp Villmark er Norges største møteplass for folk som er glad i friluftsliv, jakt og fiske. På messen finner du over 200 utstillere med nyheter og gode tilbud, og i tillegg kan du teste ut en rekke aktiviteter som padling, klatring, skyting og fluekasting. I tillegg møter du de største villmarksprofilene, som tar deg med på en rekke spennende foredrag, filmer og kurs gjennom hele helgen. Arrangementet er fullpakket med spennende utstillere og morsomme aktiviteter. Arrangøren har også  en rekke aktiviteter og opplevelser rettet mot barn, og ønsker hele familien velkommen til årets messe.

Camp Villmark er en videreutvikling av den tradisjonsrike Villmarksmessen som har blitt arrangert årlig siden 1982. Camp Villmark er i dag den ledende messen for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte i Norge og ca. 20 000 personer besøker messen hvert år.

Mer informasjon om Camp Villmark finner du her.