Under finner du en oversikt over kjente mikrober i skogflått (Ixodes ricinus) i Norge, forekomst av de ulike mikrobene i skogflått samt oversikt over kjente humane sykdomstilfeller i Norge. Når det gjelder borreliose så finnes det en oversikt over tilfeller av disseminert borreliose i Norge på msis.no. Hudinfeksjonen Erytema migrans er ikke meldepliktig. TBE er også meldepliktig til MSIS og føres inn under sekkeposten "virale infeksjoner i nervesystemet". For å få detaljert informasjon om antall TBE tilfeller i en kommune for eksempel må man derfor ta direkte kontakt med Folkehelseinstituttet.
Borreliose, også kalt Lyme borreliose, er den vanligste vektorbårne sykdommen i Norge. Infeksjonen forårsakes av spiroketbakterier i borrelia burgdorferi sensu lato-gruppen, som kan overføres gjennom flåttbitt (i Europa primært skogflått, Ixodes ricinus).
Nevroborreliose er en betennelse i nervesystemet som skyldes smitte med borrelia-bakterier. Bakterien er utbredt på den nordlige halvkule og smitter via ulike flåttarter. I Norge og Europa er bitt fra Skogflåtten (Ixodes ricinus) den viktigste smittekilden. Det er spesielt i kystområdene fra Østfold og nordover opp til Helgeland at vi finner skogflåtten. Forekomsten av Borrelia i Skogflått kan variere veldig fra sted til sted, men forekomsten er spesielt høy langs Sørlandskysten og i Brønnøysund. Nevroborreliose er den vanligste formen for utbredt (disseminert) borreliose.