Om oss

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert July 19, 2018

Norwegian Tick CentreNasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer, også kalt Flåttsenteret, tilbyr informasjon og rådgiving om flåttbårne sykdommer, med hovedtyngde på Borreliose og Skogflåttencefalitt (TBE).

Vi er organisert som en egen enhet ved Sørlandet sykehus, og har som mål å bedre og formidle kunnskap om diagnostikk, behandling og oppfølging av personer med flåttbårne sykdommer i hele landet. Flåttsenteret driver også med forskning, fagutvikling, informasjonsarbeid og undervisning. Vi er finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet og Sørlandet Sykehus.

Lurer du på noe om flåttbårne sykdommer?

Flåttsenteret er ikke en behandlingstjeneste, men gir råd og veiledning pr. e-post og  telefon. Vi tar imot henvendelser fra både helsepersonell, pasienter og andre nysgjerrige. Send en mail til flaatt@sshf.no  med dine spørsmål. Vi svarer deg i løpet av en uke. Vi minner om at man bør være forsiktig med å oppgi personopplysninger på e-post.

Du kan også ringe informasjonstelefonen vår på 380 73329/477 19461. Vi har telefontid mandag – fredag mellom kl.10 og 14.

(NB. Grunnet ferieavvikling vil informasjonstelefonen være stengt 20, 23, 25 & 26 juli).

Dokumenter