Om oss

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert oktober 15, 2020

Norwegian Tick CentreNasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer, også kalt Flåttsenteret, tilbyr informasjon og rådgiving om flåttbårne sykdommer, med hovedtyngde på Borreliose og Skogflåttencefalitt (TBE).

Flåttsenteret ble opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet sommeren 2013, men det var først i 2014 at vi offisielt startet arbeidet vårt. Vi er organisert som en egen enhet ved Sørlandet sykehus, og har som mål å bedre og formidle kunnskap om diagnostikk, behandling og oppfølging av personer med flåttbårne sykdommer i hele landet. Flåttsenteret driver også med forskning, fagutvikling, informasjonsarbeid og undervisning. Vi er finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet og Sørlandet Sykehus.

Lurer du på noe om flåttbårne sykdommer?

Flåttsenteret er ikke en behandlingstjeneste, men gir råd og veiledning pr. e-post og  telefon. Vi tar imot henvendelser fra både helsepersonell, pasienter og andre nysgjerrige. Send en mail til flaatt@sshf.no  med dine spørsmål. Vi svarer deg i løpet av en uke. Vi minner om at man bør være forsiktig med å oppgi personopplysninger på e-post.

Du kan også ringe informasjonstelefonen vår på 38073329/47719461. Vi har telefontid mandag – fredag mellom kl.10 og 14.